Referenssit

FLT Ravintovalmentaja® Tanja Kiiala

Elina, 34v., Tampere

"Hakeuduin ravintovalmennukseen alun perin vatsaongelmien vuoksi. Valmennus oli syvällinen, tarkka ja jokseenkin vaativa. Valmennuksen aikana vatsan toiminta parani huomattavasti, ja painokin tippui siinä sivussa useamman kilon. Opin tuntemaan vatsan toimintaa paremmin ja nyt tiedän paremmin, mitkä ruoka-aineet aiheuttavat minulle oireita.

Tanja ottaa koko ihmisen kokonaisuutena huomioon, ja tekee tarkat suunnitelmat. Hän selittää ja kertoo myös hyvin perusteellisesti miksi mitäkin tehdään. Tanja on ihmisläheinen ja energinen tyyppi, joka on aidosti kiinnostunut auttamaan ihmisiä voimaan paremmin."

Heidi, 37., Tampere

"Otin Tanjaan yhteyttä koska kaipasin apua suolisto-ongelmien sekä hormonitoiminnan kanssa. Stressitasoni oli korkealla ja mieli oli surkea. Suurimpana toiveena oli myös saada toinen lapsi.
Jo ensi käynnillä tiesin että olen oikeassa paikassa. Tanja on empaattinen ja ymmärsi heti missä mättää. Tuntui kun vuosiin joku oikeasti kuunteli ja lähti selvittämään syytä ongelmaan eikä hoitamaan pelkästään oireita. Ylättäen kehoni palautui toimivaksi hyvinkin nopeasti. Ison ja rakkain todiste siitä syntyy ensi kesänä, pikkusisko.
Kiitos Tanjalle <3"

Nainen, 40v., Ylöjärvi

"Hakeuduin valmennukseen vuosia kestäneiden erilaisten vatsavaivojen vuoksi. Välillä vatsa oli kuin rantapallo, välillä piti juosta vessassa vähän väliä ja toisinaan oli ummetusta ja vatsakipua. Tanjan valmennuksessa käytiin systemaattisesti läpi koko elinkaari ja pureuduttiin vaivoja aiheuttaviin syihin ja seurauksiin. Oman historiani perusteella aloitettiin ensin rauhoitusruokavalio, jonka avulla oli tarkoitus saada vatsan ja suoliston toimintaa tasoittumaan. Tämän lisäksi testattiin yksitellen eri ravintoaineiden vaikutusta ja otettiin suoliston elpymisen tueksi käyttöön eri vitamiineja ja hivenaineita. Vatsavaivat rauhoittuivat merkittävästi jo parissa viikossa. Kun tilanne oli hieman asettunut, pystyi jo hahmottamaan mahdollisia ongelmallisia ruoka-aineita. Kun rauhoitusruokavaliota jatkoi, niin alkoi muutkin oireet (esim. ihon kutina) helpottaa. Kävin valmennuksessa yhteensä kolme kertaa eikä vatsaoireet ole palanneet. Tanja oli valmentajana perusteellinen ja kertoi syvällisesti ja monipuolisesti, miten eri asiat vaikuttavat suoliston toimintaan. Apua sai myös valmennuskertojen välillä, jos jokin asia alkoi tai jostain asiasta oli kysyttävää. Kokemukseni perusteella voin lämpimästi suositella Tanjan ravintovalmennusta."

Pilvi-Sofia, 17v., Tampere

"Hakeuduin ravintovalmennukseen hormonitoiminnan, tavoitteellisen urheilun ja ravinnon tasapainottamiseksi. Ravintovalmennus oli tavoitteitani tukeva, monipuolinen ja helppo toteuttaa.

Valmennuksen tuloksena hormonitoimintani on tasoittunut ja riittävä energiansaanti kasvattanut lihasmassaa oikealla tavalla tukemaan treenejä.

Tanja oli ravintovalmentajana asiantunteva, kuunteleva ja asiaani hyvin perehtyvä. Jokaisesta tapaamisesta jäi hyvä ja positiivinen fiilis sekä kotiin lähti aina mukaan lisää hyödyllistä tietoa. Jälkiseuranta oli tehokasta."

Nainen, 49v., Tampere

"Hakeuduin Tanjan luokse, koska oma ravintolisien käyttö alkoi olla sohimista. Epäilin, että jotakin elimistössäni oli epätasapainossa. Tanja otti huolellisesti selvää tilanteestani sekä keskusteluin että verikokein. Nyt elimistön tila ja elinvoimaisuuteni ovat hyvää vauhtia korjaantumassa ymmärtäväisen, kuitenkin jämptin valmentajan avulla".


Anne, 52v.

"Hakeuduin PT-valmennukseen, koska tunsin tarvitsevani kokonaisvaltaista apua niin ravinto- kuin treeniasioissa. Olin elänyt jo pitkään kovin stressaavaa elämää ja tunsin itseni väsyneeksi, voimattomaksi ja myös neuvottomaksi, koska painonikin oli saavuttanut tähänastisen pohjakosketuksen. Valmennus oli kokonaisvaltaista - huomioitiin niin fyysinen kuin myös henkinen olotila ja hyvinvointi.

Sain odottamiani tuloksia: painoni laski n. 15 kiloa, energiavarastoni tuntuivat täydentyneen, unenlaatu parani ja olo tuntuu yleisesti huomattavasti virkeämmältä. Myös stressinhallinta onnistuu nykyään paremmin. Tanja oli valmentajana aivan ihana. Sain todella arvokkaita neuvoja ja vinkkejä varsinkin ravintopuolella. Treenaaminen Tanjan kanssa oli monipuolista ja mukavaa."

Mari, Tampere

"Hakeuduin PT-valmennukseen, koska syömiseni oli mitä sattuu - halusin oppia syömään oikein ja puhtaampaa ruokaa. Halusin oppia syömään niin, että ravinto tukee oikealla tavalla myös liikunnan harrastamista ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Valmennuksen aikana opin paljon uusia asioita. Opin esimerksiksi sen, että liikkuvuusharjoittelu on yhtä tärkeää kuin kuntosaliharjoittelu. Opin syömään säännöllisesti ja sitä kautta sain myös tuloksia. Opin myös menemään oman mukavuusalueeni ulkopuolelle.

Tanja oli ihan huippu valmentaja. Hän tuki kun tarvitsin tukea ja treenaaminen Tanjan kanssa oli hauskaa ja opin itsestäni uusia asioita kuten boxi hyppy :)"

Henna, 27v., Tampere

"Hakeuduin ravintovalmennukseen, koska olen kärsinyt jo monia vuosia todella herkästä ja vaikeasta mahasta, joka on vaikuttanut todella paljon jaksamiseen sekä lisännyt muita fyysisiä oireita. Olin pitkään esimerkiksi melkein joka toinen kuukausi flunssassa. Ravintovalmennus oli kokonaisuudessaan todella kattava ja yksityiskohtainen sekä helposti seurattava. Tuloksena kroppa ja erityisesti vatsa, joka voi parhaiten kun ikinä muistan sekä kattavasti tietoa miten jatkossa saan sen myös pysymään niin. Tanja oli todella mukava ja aidosti kiinnostunut asiakkaansa hyvinvoinnista. Suosittelen lämpimästi!"

Tomi, 33v.

"Pitkän salitauon jälkeen päätin aloittaa salikäynnit uudestaan ja tällä kertaa PT:n avustamana, koska tulokset olivat jääneet vaisuiksi aikaisemmin. Tanja oli luonteva valinta PT:ksi, hyvien suosituksien ansiosta. Yhteistyö Tanjan kanssa sujui hyvin heti alusta alkaen ja tuloksia alkoi syntymään nopeasti. Muutin hieman ruokavaliota Tanjan antamien ohjeiden mukaan ja loppu oli salilla treenaamista.

Kehityksen kasvaessa innostuin itsekin salista enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Saavutin Tanjan avulla omat tavoitteeni lihasmassan, sekä kunnon kasvuna ja ennen kaikkea opin tykkäämään salitreeneistä. Voinkin suositella Tanjaa kaikille salitreenejä aikoville!"

Maija, 33, Tampere

"Liikkumiseni oli ollut kovin vähäistä muutaman vuoden ajan ja erityisesti raskauksien jättämän vatsalihaserkauman vuoksi halusin saada ammattilaisen tukea ja neuvoja liikunnan uudelleen aloittamisessa, jotta se sujuisi turvallisesti.

Valmennukseeni kuului myös ravintovalmennusta ja Tanja suunnitteli minulle ravinto-ohjelman, jolla pääsisin paremmin tavoitteeseeni. Ravintovalmennus antoi minulle uutta tietoa ja onnistuin tekemään pysyviä muutoksia ruokavaliossani.

Tärkein tulokseni oli se, että opin uudelleen hallitsemaan keskivartaloni lihaksia ja tekemään treeniä oikealla tavalla ottaen huomioon vatsalihasten erkauman. Valmennuksen ansioista osaan nyt paremmin toteuttaa myös itsenäistä treeniä ja esimerkiksi soveltaa kuntosalilla tehtäviä liikkeitä eri saliohjelmien ansiosta. Sain aikaan myös tuntuvia ja näkyviä tuloksia kropassani ja ennen kaikkea tunsin oloni paremmaksi ja energisemmäksi.

Tanja on kannustava ja asiantunteva valmentaja, joka osaa ottaa huomioon myös yksilölliset erityistarpeet valmennuksen suunnittelussa. Yhteydenpito valmennuksen aikana oli tiivistä ja Tanjalta sai myös hyviä käytännön vinkkejä esimerkiksi ruokavalion toteuttamisessa."

Sonja, 25, Tampere

"Hakeuduin alun perin PT-valmennukseen, koska halusin oppia treenaamaan kuntosalilla kunnolla. Halusin myös vinkkejä terveelliseen syömiseen, sillä tiesin, että ruokailutottumukseni olivat todella huonot.

Valmennus oli erittäin kattava. Heti alusta lähtien lähdimme tarkkailemaan ruokailutottumuksiani ja muokkaamalla niitä painonpudotukseen sopivammaksi. Sain valmennusten myötä monia vinkkejä elämän tasapainottamiseen, vinkkejä nukkumiseen ja unenlaadun parantamiseen sekä stressin vähentämiseen.

Valmennus antoi minulle tarvittavat taidot muuttaa elämäntapojani pysyvästi. Sain myös tehtyä säännöllisestä ruokailusta elämäntavan ja sovittamaan treenit muuttuvaan aikatauluun. Suurimman muutoksen kuitenkin huomasin jaksamisessa ja nukkumisessa.

Tanja on mielestäni todella hyvä valmentaja. Positiivinen ja kannustava asenne auttaa tsemppaamaan elämäntapamuutoksessa. Tanjasta käy myös ilmi, että hän on perehtynyt ravintoasioihin perusteellisesti. Hänen ohjeensa ovat helppoja noudattaa, minkä ansiosta muutoksen tekeminen ei ole niin haastavaa kuin ilman apua olisi."

Pirja, 43, Tampere

"Ensimmäinen kipinä kokeneen PT:n palkkaamiseksi tuli siis siitä, että halusin kokeilla PT:n kanssa uusia ohjelmia ja keskittyä oikeaoppisiin suorituksiin. Lisäksi minulla oli ollut ongelmia jaksamisen kanssa ja fyysisiä oireita, joiden koin liittyvän arjen kuormittavuuteen.

Treenasin Tanjan kanssa 2,5 vuotta lähes viikoittain. Painopiste oli pyynnöstäni voimaharjoittelussa ainakin alussa. Vähitellen Tanja sai ajatuksiaan ujutettua käytäntöön, ja suostuin esim. ruokavalioni läpikäymiseen. Tanjan kanssa kiloja karisi 29, sain ainakin lykättyä kakkostyypin diabeteksen puhkeamista parilla vuosikymmenellä, jaksamiseni ja kuntoni nousivat kohisten, treenaamisestani tuli erittäin paljon monipuolisempaa, terveellisen ruokavalion noudattamisesta tuli elämäntapa, luultavasti sain lisää elinvuosia ja taatusti elämänlaatuni parani. Mielestäni siis paras satsaus ikinä; hintaa olisi vaikea määritellä, jos tuollaisia tuloksia voisi ostaa kerralla. Toki tulosten saavuttamiseksi tarvittiin myös omaa sitoutumista tavoitteisiin ja kykyä noudattaa ohjeita orjallisesti.

Ohjaajana Tanja on monipuolinen; arvostan kokonaisvaltaista lähestymistapaa eli treenin lisäksi palautumiseen ja ravintoon liittyvät asiat ovat myös hanskassa. Epämukavuusalueella tuli vierailtua usein, mutta ilman sitä tuskin olisi kehittymistäkään tapahtunut. Suosittelen siis ehdottomasti kaikille; sparrausta löytyy niin pieniin kuin isoihinkin tavoitteisiin!"

Päivi, 64v., Pirkkala

"Hakeuduin valmennukseen alun perin saadakseni neuvoja tulevaa polven tekonivelleikkausta ajatellen. Eniten mietin, että miten minun kannattaa treenata ennen leikkausta, että toipuisin siitä mahdollisimman hyvin ja miten kannattaa treenata sitten leikkauksen jälkeen. Lisäksi halusin konkreettisia ohjeita painonhallintaan, koska ylipaino rasittaa jalkojen niveliä ja haittaa tietysti myös muutenkin elämistä ja liikkumista.

Valmennus on ollut kokonaisuudessaan hyvä. Olen saanut hyviä ravintoneuvoja, joita olen pystynyt noudattamaan helposti, koska ne tukevat omiakin ajatuksiani ruokailusta. Liikunnan suhteen olen saanut myös hyviä vinkkejä ja vaikka jokin asia on alussa pelottanut, niin aikaa myöten se on kuitenkin tuntunut hyvältä. Tanja on ollut tosi hyvä valmentaja ja liikunnanohjaaja."

Heli, 58v., Tampere

"Hakeuduin PT-valmennukseen terveydellisistä syistä. Taustalla oli pelko, etten pystyisi kohta enää kävelemään ja tekemään töitä. Lääkärin kehoitus toki vauhditti myös asiaa. Valmennus oli samaan aikaan mielenkiintoista ja haastavaa - kun on elänyt suunnilleen 30 vuotta tekemättä mitään voima- tai liikkuvuusharjoittelua. Oli kiva oppia uudelleen liikeratoja ja ylipäätään hahmottamaan omaa kehonsa toimintaa. Oli todella hienoa havaita, että pienikin liike tekee ihmeitä ja kipuja on hävinnyt. Liikkuminen onnistuu paremmin ja innostus tekemiseen on lisääntynyt. Tanja oli valmentajana innostava, positiivinen ja sopivan napakka. Erittäin hyvä minulle."

Tiina, Tampere

"Hakeuduin PT-valmennukseen, koska halusin ohjausta kuntosalikäynneille ja motivaatiota elämäntapamuutokseen. Tanja oli valmentaja kannustava, kärsivällinen ja pätevä, tietää paljon ravintoasioista vegaaninkin näkökulmasta. Sain hyviä ohjeita ja ohjelmia kuntosalille sekä ravintovalmennusta."

Nainen, 26v., Tampere

"Hakeudun PT-valmennukseen saadakseni lisää treenimotivaatiota. Olin käynyt Tanjan pitämällä ryhmäliikuntatunnilla ja Tanja vaikutti asiantuntevalta ja huolelliselta valmentajalta. Vaikutelma piti paikkansa myös aloittaessamme yhteisen treenaamisen. Tanja on kannustava ja motivoiva valmentaja, joka otti huomioon yksilölliset tarpeeni ja toiveeni. Liikkeiden turvalliset tekniikat käytiin huolella läpi. Tulisin mielelläni uudelleen Tanjan valmennettavaksi :)"